Astanga Invocation.. hvad siger du..?

For dem der har deltaget på mine timer, så ved de at jeg altid starter praksis med åbningsmantraet.. måske har nogen undret sig over hvad det egentlig er jeg siger og hvilke betydning der ligger bag de tusind år gamle chant?

Jeg kan ærligt sige at der er mange forskellige fortolkninger af hvad åbningsmantraet betyder, men her får I min helt personlige oversættelse;

Hvorfor chanter vi indledningsvis & hvilken betydning ligger der bag?

Vi chanter for at vække en meditativ tilstand i vores sind.

Sankrit ordlyde og chants er kendt for at have en universal energikraft der berører vores spirituelle energicenter via de lyde som vi chanter.

Åbningsmantraet er opdelt i 2 vers, hvor af det første del er en indadvendt anerkendelse og det andet vers er mere en ekstern visualisering af Patanjalim som er den ”Guru” som har dannet Astanga yoga & Yoga Sutra.

Ved at løfte hænderne op foran brystet og bukke for os selv og de andre, giver vi udtryk for at vi anerkender den sti som de andre har lagt før os og som gør os i stand til at kunne dyrke yoga. Samtidig bukker vi for vores ”indre guru” de to lotus fødder vi ser når vi har hænderne op foran brystet i det vi bukker.

Vi takker for den opvågenhed og og indsigt i os selv som yoga har givet os, i forhold til vores ”ubevidste handlingsmønstre” der skaber lidelse for os- Samskara.

Yogaen har til hensigt, at befri os fra livets hjul og den lidelse vi føler og forbinde vores krop & sind så vi via Yoga kan heale os selv og blive frie fra den gift ”halahala” som vi har slugt i vores svægl og som skaber illusioner i stedet for fred i os.

Anden del henviser til Pantanjalim og en beskrivelse af denne mytologiske væsen med 8 arme (og tusind hvide strålende hoveder der bevæger sig i forskellige retninger), heraf navet ”Astanga” De 8 lemmer og hvordan han holder et hjul, en konkylie og et sværd- alle symboler på yogaens egenskaber om tålmodighed, lytte til naturen uden at dømme og et skarpt sind.

Vi afslutter chantet med at igen bukke og sige ”OM” til Pantanjalim for de kvaliteter som han via Yoga Sutra har givet os til at lytte bedre, være mere tålmodige og egenskaber om et mere skarpt sind- og vi takker for at Yogaen har givet os vores autentiske selv tilbage.

jeg elsker personligt alt der har med chants at gøre, første gang jeg hørte min Astanga lærer chante blev jeg helt fanget af de lyde og den stemning der både var i salen og ikke mindst der der skete helt inde i mig imens jeg forsøgte at udtale de svære ord og lyde.

Efter mange mange timers forsøg og træning, er jeg i dag til at chante uden at snuble over ordene og med ro i stemmen. Glemmer aldrig den føste gang jeg skulle gøre det foran et publikum og min lidt "shaky" stemme.

Pranida Yoga er stedet hvor vi chanter, nogle syntes det er fantastisk og andre bryder sig måske ikke om det, men hvis du gerne vil give det et forsøg selv.. så har du muligheden her- for her har jeg skrevet kopi af teksten til dig:

#yogaundervisning #yogaværløse #yogaværløse #energi #Pranidayoga #stress #Firmayoga

Følg

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

​© 2016 Pranida Yoga