For dem der har deltaget på mine timer, så ved de at jeg altid starter praksis med åbningsmantraet.. måske har nogen undret sig over hvad det egentlig er jeg siger og hvilke betydning der ligger bag de tusind år gamle chant?

Jeg kan ærligt sige at der er mange forskellige fortolkninger af hvad åbningsmantraet betyder, men her får I min helt personlige oversættelse;

Hvorfor chanter vi indledningsvis & hvilken betydning ligger der bag?

Vi chanter for at vække en meditativ tilstand i vores sind.

Sankrit ordlyde og chants er kendt for at have en universal energikraft der berører vores spirituelle energicenter via de lyde som vi chanter.

Åbningsmantraet er opdelt i 2 vers, hvor af det første del er en indadvendt anerkendelse og det andet vers er mere en e...

I yoga taler vi om livetshjul og at tingene konstant er i bevægelse derfor er der hverken noget der altid er oppe eller noget der for evigt er nede. Dog kan det stadigvæk godt føles som om, at ens eget personlige hjul sidder fast i en kæmpe mudderpøl. 

Og at man derfor ikke rigtig kan få den fri og få den i den naturlige bevægelse. Vi oplever ofte når vi er nedtrykte og i en periode hvor tingene ikke går som vi ønsker det eller forventer det- at live står stille og hjulet metaforisk sidder fast i en kæmpe mudderpøl. Pudsigt nok så det er sjældent at vi i de gode stunder i vores liv tænker på det samme? 

Men ser man tilbage på sit liv er det er meget nemt at se, at ens liv sjælden kun har været oppe eller nede, men som et hjul i bevægelse --drejet...

Jeg tror den nye valuta i fremtiden vil være tid & energi. 

Lige nu er der mange af os der oplever at de er i konstant underskud af begge dele. 

Derfor stil dig selv det spørgsmål: hvor meget sparer du op hver dag???

Vi bruger ofte mere end det vi har på vores energikonto og vi fylder vores tid og kalender med flere aftaler end vi kan rumme.

Sociale medier og vores sociale status generelt er oftest lig med succes /når vi har overbooket kalender, rigtig trætte og udkørte sidst på ugen og ikke har tid til at se dem vi holder af ...før om lang tid når de spørger om en aftale.

Alt det bliver hos mange oplevet som succes!?!

Fordi så betyder det vel nok, at vi er eftertragtet, knalddygtig til vores arbejde og derfor har brugt al vores energi på at skabe res...

At give slip er mange ting, i weekenden oplevede jeg min yngste søn give slip på en kær bamse som han har haft siden han blev født,     til en yngre dreng der var glad for den ved et besøg. Det gjorde mig både stolt og varm om hjertet- det at en lille dreng kan give slip på en tøjbamse som man har sovet med i snart 6 år. 

Det kan vi som voksne lære meget af- Forstil dig at give slip på din ynglings jeans, eller kaffe kop? Eller forstil dig nu at give slip på en tanke eller følelse som du længe har båret på. Men hvad er forskellen ?

Min erfaring fra mit eget liv fortæller mig at, det er langt svære at give slip på det under overfladen end vores materialistiske ejendele. Dog er det noget vi alle kan øve os på, Yoga kan hjælpe dig med at f...

Hvordan lærer man at give slip? Vi lever i et samfund hvor vi konstant fokusere på hvordan vi får mere, opnå mere og ikke mindst hvordan vi har fastholder det er vi har.

Men at give slip kan for mange være angstfremkaldende- og også ukendt, unormalt og måske en uvant følelse. 

Hvordan hænger det sammen med den stress vi oplever? 

Kunne det tænkes, at vores konstante higen efter fastholdelse og vores klyngen til at opnå mere og få mere skaber en større stress hos os? 

Dertil kommer jeg frem til at, yogaen og ikke mindst den buddhistiske tankegang omkring at alt er til låns- intet varer for evigt kan hjælpe os med at leve et mere balanceret og måske også et sundere liv. 

Forestil dig, at du ikke længere...

Stressen i mig vil altid være der, jeg har valgt at acceptere den som en del af mig- ikke ensbetydende med at jeg lader den styre mig, men jeg ved den er der og den kalder på mig hvis jeg ikke lytter til de signaler den sender mig.

De af os der har været derude hvor stressen tager overhånd og har for et kort øjeblik mistet  

os selv ved, at vi skal gøre noget anderledes.

Vi kan ikke forsætte som før, da resultatet med tiden vil blive det samme.

Så hvordan gør vi så? hvordan kommer vi videre? Og hvordan kommer vi derhen hvor vi genfinder balancen i os selv?

Der er ingen rigtig opskrift- ikke to mennesker er ens, men symptomerne og den angst for at man måske aldrig bliver "den samme som før" er i alle os-der har været ramt.

For mig personligt...

Torsdag aften i januar, det er koldt, mørkt og vådt udenfor.. allerhelst vil man måske tage sig en kop the og flade ud på hjørnesofaen- efter en lang dag med møder, excelark og hvad der ellers høre til. Men ankomsten til Hareskov hal og gensyn med de 25-30 håbfulde yogier er det hele værd🙏🏼 tænk at kunne gøre den forskel i så mange sind, sjæle og ikke mindst kroppe. Pranidayoga giver nu ikke kun mening hos mig, men den spire i andre, giver dem ro, livsenergien tilbage og hjælper dem med at genfinde balancen. I dag havde Jeg fornøjelsen af en skeptisk førstegangs udøver som fik en ny oplevelse i sin krop & sind..hans mundtlige og siden hen personlige besked gør det hele værd😊

Det er den største gave i verden udover at være mor til mine to dreng...

Yoga is a mind practice fortalte min yogalærer mig ved én af de første timer., og ja for mig handler yogaen om meget andet end stillinger på måtten. Hvad skulle ellers adskille yogaen fra pilates, gymnastik eller noget helt tredje. For mig handler yogaen om overgivelse, befrielse og accept. Overgivelse til nuet, til den oplevelse i kroppen, den tilstand i sindet.. befrielse fra den adskillelse af krop & sind og ikke mindst accept af at jeg er her lige nu, jeg gør mit bedste og jeg dømmer ikke mig selv. Alt lyder meget fint, men det tager tid at nå dertil, men vejen er enkel og den bedste metode er at komme på måtten og give slip.. og lade det ske lidt efter lidt...

Yogasutra er svær læsning, men yderst reflekterende.. 

nu må jeg hen og øve mig på...

Første undervisning for et hold på 8 personer i Hareskovby overstået. Det var fantastisk at prøve og tak til jer som stillede op til prøvetimen. Jeg glæder mig allerede til næste gang den 26. december. Namaste - Pranida-Yoga

Please reload

Blog

Yoga isn't just a practice, it's a way of life

Følg

  • Facebook - White Circle
  • Instagram - White Circle

​© 2016 Pranida Yoga